perjantai 23. kesäkuuta 2017

Juhannuspäivitys

Lautsian kurssin tuotoksia

Tunnelmakuva Lautsian kauniista ompeluhuoneesta
Kesäkurssirupeama on aikalailla puolivälissä ja tässä on sopivasti aikaa juhannussaunalle lähtöä odotellessa, tehdä pieni päivitys, ettette luule että olen kokonaan lakannut blogia pitämästä.
Kevät meni tilkkumalleja ja ohjeita kursseille tehdessä, ja siinä sivussa tuli nuorimmaisen lakkiaisetkin järjestettyä. Puolikas työni päiväkodissakin aiheutti kiirettä, kun meitä kovasti koulutettiin uuden varhaiskasvatussuunnitelman saloihin ja lapsetkin piti tietysti päiväkodissa hoitaa. Syksyllä helpottaa päiväkiireet, koska olen päiväkodista virkavapaalla. En saanut toista puolikasta (=työntekijä joka tekisi sen toisen kaksiviikkoisen, jolloin olen vapaalla) itselleni ja kokopäiväistä en millään ehdi tehdä, kun illat ja viikonloput olen tilkkukursseja pitämässä. Nyt siis voisin pitää myös arkipäivisin kursseja , vaikkapa sellaisille porukoille, jotka koostuvat eläkeläisistä. Ottakaa rohkeasti yhteyttä, sillä tarvitsisin nyt lisätöitä kun päiväkoti jää pois kuviosta.

Tämä kesä alkoi kotipitäjässäni kurssia pitämällä. Eli heti kun koulut loppuivat oli Vanajavedenopiston kesätilkkukurssi Lautsian lomakeskuksessa Hauholla. Se kesti 4 päivää ja melkein kaikki kurssilaiset yöpyivät Lautsiassa, joten heille tuli tupla-aika ommella töitä, kun ei tarvinut lähteä viideltä kotiin. Kurssilaisia oli ympäri Suomen ja saimme myös kivan ruotsinkielen kielikylvyn, sillä 4 heistä puhui enimmäkseen ruotsia. Onneksi he kyllä puhuivat myös suomea! Kaikki olivat kovin tyytyväisiä Lautsiaan kurssipaikkana, ja hyvin se toimikin. Oli ruokaa ja uima-allastakin tarjolla. Myös kurssin tilkkuantiin tunnuttiin olevan tyytyväisiä!

Seuraavaksi viikoksi lähdinkin Mäntyharjulle vanhaan tuttuun kurssinpitopaikkaan, kirkonkylän alakouluun. Monien talvisten vaikeuksien jälkeen saimme kuitenkin yöpymisasian järjestettyä. Kaikkia byrokratian, paloviranomaisten, terveysviranomaisten ja vakuutusyhtiöiden ohjeita on vitivarmasti noudatettu ja meillä on hereillä oleva yövalvoja kurssilla ja niin kurssilaiset saavat ommella ja yöpyä samassa rakennuksessa! Mäntyharjulla kurssi kestää koko viikon eli 5 päivää. Myös sieltä lähti kotiin 20 onnellista tilkkuiljaa, monta keskeneräistä tai jopa valmista työtä mukanaan kotikonnuilleen kuka minnekin!

Lauantaiaamuna poika heitti minut Helsinkiin lentokentälle ja tunnin ja varttin päästä olinkin jo Rovanimellä! Sielu tuli kyllä hiukan perässä, millään ei meinannut voida käsittää että niin nopeasti voi siirtyä Rovaniemelle. Sieltä sitten siskoni miehensä kanssa nouti minut Ounasjokivarteen Poropekan pirttiin, jossa vietettiin nuoruuden ystäväni 50-vuotisjuhlia. Juhlat olivat oikein mukavan leppoisat ja kun yöpyminenkin järjestyi samassa pihapiirissä, niin jäi kyllä tunne , että kannatti lähteä! Sunnuntai-iltana lensin takaisin kotiin!

Sitten koittikin jo juhannusviikko ja oli  Valkeakoskiopiston kesäkurssin vuoro Pälkäneellä. Se kesti vain kolme päivää ja siellä ei voi yöpyä, niin että tuotosten määrä oli tietysti pienempi muihin paikkoihin verrattuna, mutta toki sielläkin oli ahkeraa väkeä paikalla. Pitkämatkalaiset aina Lahdesta saakka! Pälkäneen kurssin bonuksena näyttää nyt jo perinteenä olevan huippulaatuiset päiväkahvitarjoilut. 2 pälkäneläistä tilkkuilijaa sattuu olemaan myös tosi taitavia ja intohimoisia leipureita, joten heidän teoksistaan saimme nauttia napa kireällä! Ensi kesän ilmoittautuminen alkoi Valkeakoskiopistossa jo maanantaina 19.6.2017 ja ehkä paras palaute kurssista oli se että heistä jo 6 ilmoittautui myös ensi kesän kurssille!
Mäntyharjun kansalaisopiston ilmoittautuminen ensi kesälle alkaa muuten ti 27.6. 2017 klo 12.30!

Kunhan juhannus on vietetty niin lähden takaisin Mäntyharjulle ja siellä pidän vielä 2 viikon kurssia. Sitten heinäkuussa lomaillaan.
Elokuun viimeisenä viikonloppuna 25.-27.8.2017 pidän tilkkukurssin Päivölän opistolla. Siellä tehdään lukkokukkaroita, yksi- ja kaksiosaisia, tukirautalaukkuja ja -pussukoita ja silitysraudan kuljetusalusta joka toimii samalla raudan kuljetuskassina.  Mukana myös muutama blokimalli! Sinnekin sopii jo ilmoittautua!
Ekan päivän kakku Pälkäneen kurssilla

Kässäpusseja Pälkäneeltä

Tokan päivän kakku Pälkäneellä

Nalleja Pälkäneen kurssilta

Viimeisen päivän kakut Pälkäneeltä


7 kommenttia:

  1. Kiva, että tilkkuharrastus on voimissaan! Nuo kurssikakut ovat kyllä ihan huippuja!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa mielenkiintoiselta ja kakut ovat piste i:n päälle��

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköisiä kakkuja ja varmasti ovat olleet maukkaitakin:)
    Hyvä kun mainitsin Päivölän, kirjasin sen jo kalenteriin ja taidanpa käydä ilmottautumassa tuota pikaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos olet tulossa Päivölään! Nähdään siellä elokuussa!

      Poista
  4. kIVOJA KASSEJA JA MITÄ IHANIA HERKKUJA!

    VastaaPoista
  5. Ehkä ensi kesäksi sitten kurssille...mukavan näköisiä juttuja olette tehneet!

    VastaaPoista
  6. Hauskoja päiviä Mäntyharjulle! Alan jo epäillä, että olet aloittanut kakkukurssienkin pitämisen :D

    VastaaPoista