maanantai 7. elokuuta 2017

Uusia kursseja!

Kesäkurssit ovat jo takanapäin ja kun se loma sitten koitti , niin tuntui vähän siltä kuin olisin kärsinyt jonkinlaisesta "synnytyksen jälkeisestä masennuksesta". Koko kevään niitä kursseja valmistelin  ja odotin ja sitten tuli se alkukesä , jolloin kurssit "syntyivät" eli jolloin tavallaan vaan nautin työni hedelmistä ja opetin erilaisia tilkkujuttuja innokkaille ja ahkerille kurssilaisille. Kursseilla on aina niin mukavaa, kun saa olla samanhenkisten ihmisten joukossa, ei tarvitse selitellä kangasmaniaansa kenellekään, eikä häpeillä sekaisia pöytiään.  Enimmäkseen saa kiitosta ja myönteistä palautetta. Lisäksi Mäntyharjun kursseilla on sekin hyvä puoli että siellä saa yöpyä. ( Tänä kesänä  siellä tosin täytyi olla yövalvoja, tarkennettujen turvallisuusmääräysten takia!) Se takaa sen että aina saa iltakahvi- tai teeseuraa ja samoin aamullakin on jo kavereita heti pöydän ääressä. Sitten kun arki taas kotona koitti, niin kovin oli yksinäistä kun perheen miesväki katosi aamutuimaan töihinsä ja jäin kotiin. En oikein saanut taas tekemisen päästä kiinni, vaikka aikaa olisi ollut.
Sammakoita ja koiria Mäntyharjun kurssilta
Kolmiorullapussukoita
ETYK-laukkuja
En tule yöksi kotiin
Jännää taittelua Mäntyharjulta
Kaarevia kukkiaNyt pikkuhiljaa alkaa taas tilkut maistua. Äsken sain aikaiseksi sudenkorentoblokin. Se muun muassa on ohjelmassa Päivölän elokuun kurssilla. Sinne olen laittanut teemaksi kehyskukkarot ja tukirautapussukat ja silitysraudan kuljetuskassin, joka avautuu silitysalustaksi. Muutaman muunkin blokkimallin otan ohjelmaan, mutta viikonlopun kurssilla ei tietysti aivan mahdottomia ehdi tehdä. Nyt vaan ilmoittautumaan https://www.paivola.fi/fi/course/52  että saadaan kurssi alkamaan! Päivölässä voi yöpyä ja ruuat kuuluvat kurssin hintaan.
Sudenkorentoblokki

Takana tukirautapussukoita ja edessä kehyskukkaroita
Kansalaisopistojen ilmoittautumiset alkavat myös elokuussa, tai ovat olleet jo käynnissä pitkään, niin kuin esim Mäntyharjun kansalaisopiston kurssien ilmoittautuminen on ollut jo kesäkuusta käynnissä.
Ensi kesän ykkönen on jo ylitäynnä , kakkosella on 1 paikka ja kolmoselle vielä mahtuu. Laita silti nimesi listalle, vaikka jäisit varapaikalle, koska tilanteet muuttuu vielä ennen ensi kesää.
Valkeakoskiopiston ilmoittautumiset ovat myös jo käynnissä. Kangasalle mahtuu vielä 1 ja Pälkäneeltä puuttuu vielä muutama, että saadaan ryhmä käyntiin.
Vanajaveden opiston Hauhon , Tuuloksen, Parolan ja Turengin ryhmien ilmoittautuminen alkaa to 10.8. klo 17
Wellamo-opiston Hämeenkosken ja Hollolan ryhmien ilmoittautuminen alkaa ti 15.8. klo 10.30.
Kursseilla nähdään! Tervetuloa!

1 kommentti: