perjantai 24. maaliskuuta 2017

Kemistä tullaan, Päivölässä tavataan!

Kevät on jo pitkällä ja sen huomaa erityisesti kuran määrästä, jos sattuu työskentelemään päiväkodissa, niin kuin minä! Päiväkotimme on vielä perustettu kahteen yhdistettyyn rivitalohuoneistoon ja pihamme on näiden yhdistetty entinen nurmikenttä! Nurmikko on tietysti aikaa sitten hävinnyt pienten jalkojen ja traktorien alta, mutta multa ja kura jäi! No onneksi nykyään on kunnollisia kuravarusteita, joten kyllä me selvitään! Innolla odotan aikaa kun saa sanoa lapsille että kroksit jalkaan, lippis päähän ja menoks!
Huhtikuun alkuun olen taas järjestänyt matkan Tallinnaan. Menemme Maria Matiisenin kotiateljeehen ja tietysti Karnaluksiin. Kuulin juuri merkittävän uutisen koskien Karnaluksia: Karnaluks on MUUTTANUT SAMAN RAKENNUKSEN ALAKERTAAN!!! Näin jo jonkun käsityöihmisen blogissa kuvia uusista tiloista ja ne näyttivät aivan loistavilta. Ei tarvitse siis enää konuta epämääräisissä rappukäytävissä ja muistella että minkähän oven takaa se taivas aukeaa. Kassajärjestelmääkin on parannettu. Ei se vielä aivan huipussaan kuulunut olevan , mutta paranemaan päin! Tuskin maltan odottaa!!
Terveisiä myös Kemistä tilkkupäiviltä! Paikka oli aivan upea ja hulppea kooltaan. Ehkä vähän liiankin väljä, kun ei heti tajunnut että pitää ihan yläkertaan lähteä työpajoja metsästämään. Pikkupalautetta tulevien päivien järjestäjille: Jos järjestäviä kiltoja on peräti 6- 7 ja kaikista tulee 10-20 ihmistä töihin tilkkupäiville, niin jonkunlainen priiffaus on vaan pakko kaikille pitää. Olen ainakin ennen ollut siinä uskossa , että jos laittaa päälleen järjestäjien tunnusmerkin ( valkoinen lumilinna huopakaulus), niin se tarkoittaa että tiedät ja osaat opastaa kaikessa tilkkupäiviin liittyvässä. Kysyimme usealta tälläiseltä kaulushenkilöltä neuvoja esim sitä tilaa koskien ja saimme tosi monta kertaa vastauksen että en minä tiedä. Paras(?) oli kun muutamalta kysyimme että lumilinnaako kauluksenne kuvaavat, niin he vastasivat että en tiedä, tämmönen vaan käskettiin panna kaulaan! Ymmärrän tietysti että kaikesta ei voi kaikkea tietää, mutta sitten voi miettiä kannattaako kaikilla olla kaulukset kaulassa! Minulle on ainakin neuvottu samanlaisessa tilanteessa vastaamaan, että en tiedä, mutta pieni hetki, otan selvää!
Järjestelyt kyllä muuten olivat aivan hienot, hyvät näyttelyt, paljon arpajaisia, kivasti myyjiä, Siiri Magga-Miettinen tosi ihana puhuja, iltajuhla upea, hotellit lähellä ja varsinkin lumilinna oli mieliinpainuva ensikertalaiselle. Ja junallakin oli tosi kiva matkustaa. Sattumalta oli samoissa junissa hirveesti tuttuja! Jo heti Tampereen asemalla herätimme "ansaittua" huomiota yhden tilkkukurssikaverin kanssa, kun muunsimme heleät äänemme naukuviksi Aina Inkeri Ankeisiksi. AINA TÄÄLLÄ, TAASKO KEMIIN, VOI LUOJA jne. Itsellämme oli kamalan hauskaa, mutta ei kai sitten kanssakulkijoilla kuitenkaan -Anteeksi-
Viimeaikoina olen valmistanut erilaisia juttuja farkuista. Mielessäni on ollut Päivölän huhtikuinen kurssi. Kemissä juttelin monen ihmisen kanssa ja houkuttelin heitä  kurssille. Muutaman kanssa tuli ilmi että muuten tulisin, mutta en tykkää tehdä farkuista. Tuon kurssin mallit ovat kaikki sellaisia, jotka VOI TIETYSTI TEHDÄ IHAN MISTÄ TAHANSA MUUSTAKIN MATERIAALISTA! Eli mukaan vaan, Päivölässä on hyvät tilat ja ihan kohtuullinen ruoka. Ilmoittaudu oheisesta linkistä:  https://www.paivola.fi/fi/course/21
Alkuvuonna sain huomattavan parannuksen ompeluympäristööni!  28 vuotta vanha suuri kylmiö/pakastinkaappi sanoi sopimuksensa irti ja siirryimme pienempään jääkaappiin, joka mahtui ihan eri seinälle keittiössä. Niinpä kylmiön tilalle hankittiin Hämeenlinnan vahinkotarvikevarastolta yläkaappeja ( uudet kaapin rungot á 10€, ovet ja kahvat maksoivat vähän lisää) Toimistotarvikekirppikseltä Kantolasta hankittiin käytetty työpöytä ja iso mappikaappi (toiselle seinälle). Nyt minulla on melko ruhtinaallinen ompeluosasto, vaikka onkin samassa tilassa kuin keittiö. Erillisestä huoneesta saan aina vaan haaveilla!
Uusi ompelupöytäni! Edessä Farkkunalle-Frans. Voi hyvin tehdä myös muista kankaista. Huom istuinalusta Mariner star, tehty tässä farkuista. Voi tehdä myös muista kankaista!

Kesäkursseista voisin mainita että Pälkäneelle vielä mahtuu. Se löytyy Valkeakoskiopiston sivuilta numerolla 1142226. Kurssi toteutetaan Pälkäneen yhteiskoululla (Ihan Lahti-Tampere tien varressa) Kurssi on juhannusviikon 3 ekaa päivää 19.-21.6. 2017. Hintakin on vain 48€. Siellä on joitakin peittomalleja , joku kassi ja joku pussukka ja joku pehmoeläin. Mallit ratkeavat vasta toukokuun aikana kunhan saan valittua ne. Kaikille kurssilaisille lähetän kurssikirjeen ennen kurssia, että tietää mitä tarvii varata mukaan.
Mäntyharjun 3 kesäkurssia ovat tällä hetkellä täynnä, mutta varale kannattaa laittaa nimesnä , sillä usein listat vähän elää kevään kuluessa. Myös Vanajavedenopiston Lautsian kesäkurssillani on tällä hetkellä vielä 1 paikka. Se on 5.-8.6-2017. Se toteutetaan Lautsian lomakeskuksessa, jossa voi siis myös yöpyä.
Nähdään siis kesäkursseilla tai keväällä jo Päivölässä 21.-23.4.2017
Taiteltu laukku, sangat puuttuu. Onnistuu hyvin myös muista kankaista, esim pellavasta!

Olkalaukku, ei ole pakko tehdä farkusta!





Taiteltu laukku, voi tehdä myös muusta kankaasta!
Chenillelaukku

2 kommenttia:

  1. Kemin kuulumisia tulin lukemaan.
    Mun blogissa on kuvallinen raportti uudistuneesta Karnaluksista.

    VastaaPoista
  2. Joo kiitos , siitähän minä sen luinkin kun eräs tilkkukurssilainen vinkkasi! Blogisi nimi oli Kiristiinan silmukat, vai?

    VastaaPoista