maanantai 12. marraskuuta 2018

Huikean jännittävä viikonloppu!

Perhosia on lennellyt vatsassani jo usean viikon ajan, kun ajattelen tulevaa Suomen Kädentaidot messuviikonloppua Tampereella! Minua on pyydetty sinne esittelemään uutta hienoa Pfaff Performance Icon -ompelukonetta. Pääsen siis messuille töihin, joka on yksi ikiaikainen unelmani! Nuorena työskentelin mm. maatalousnäyttelyssä Hämeenlinnassa vuonna 1979. Silloin keräsin tiskejä maatalousnaisten kahvilassa, ja nautin suunnattomasti kiireisestä messutunnelmasta! Myös mustikkakeiton jakamista Finlandia-hiihdon Tuuloksen Jänisjärven asemalla vuosikymmenet voidaan verrata messutunnelmaan. Tiedän työn olevan rankkaa ja jännittävää, mutta samalla varmasti myös tosi mielenkiintoista. Näen jo sieluni silmin kuinka posket punasta hehkuen, hikikarpalot selässä hiipien, selitän suu vaahdossa koneen huippuominaisuuksia. Varmasti tulee paljon kysymyksiä, mihin en osaa vastata, eikä minun kai vielä kuulukaan osata koneen kaikkia hienouksia, mutta paljon siitä jo tiedänkin, sillä kesästä saakka olen saanut tämän ihanuuden kanssa töitäni tehdä! Elokuussa lunastin koneen omakseni, enkä ole päivääkään katunut!
Messuilla ompelen siis osastolla C 190, joka on VMS:n osasto. Samassa hallissa on myös idealava ja ideakahvila. Olemme siellä pitkällä sivuseinällä, eli eri paikassa kuin Pfaffin osasto on  ennen ollut. Löydät kyllä sinne varmasti! Varsinaiset työnäytösajat ovat perjantaina ja lauantaina klo 11-13 ja 14-16 ja sunnuntaina 11-13 ja 14-15. uskon silti että en malta juurikaan osastolta poistua, vaan pyörin siellä varmaan aika paljon muulloinkin.
Ohjelmassa lukee että tilkkuguru Sanna Paranko pitää työnäytöstä.... en TODELLAKAAN ole itse tuota titteliä itselleni keksinyt, vaan se oli maahantuojan keksimä nimitys, joka tuntuu aika huiman liioittelevalta! Ohjelman mukaan näytän vähän rasian tekemistä ja myös vapaa tikkausta, jos vaan pöydällä on sen verran tilaa että mahdun siinä edes pienempää peittoa pyörittelemään. Performance Icon on erinomainen siis myös vapaatikkauksen tekemiseen, koska koneen "kainalo" ( eli tila neulasta koneen runkoon oikealla) on peräti 32 cm pitkä!! Monissa koneissa tuo tila on vain reilut 10 cm ja näin ollen on todella vaikea pystyä tikkaamaan isoa peittoa, koska se ei mahdu rullattunakaan koneen "kainaloon". Messuilla on esillä myös uusi malli Pfaff quilt expression 720, jossa on paljon samoja hyviä ominaisuuksia, kuin mallin lippulaivassa Performance Iconissa. Tule rohkeasti tutustumaan, vaikka et olisikaan koneen ostoaikeissa.
Olen ommellut messuasun itselleni ja siihen sopivan laukun uuden koneen hienoja ominaisuuksia hyödyntäen.
Innolla odotan tapaavani vanhoja ja uusia tuttavia! Lämpimästi tervetuloa!
Tässä laukussa käytin nauhaompeleita ja kahdella langalla ommeltavia koristeompeleita

Näin kaunis ruskapuska löytyi Heinolan kurssilla Sormustimen edessä. Kuva otettiin Finnquiltin lehteen tulevaa tilkkupäiväjuttua varten, mutta ei sinne sitten kuvaa tarvittukaan, joten laitan sen nyt tähän, kun kaverin kanssa puskissa zoomailtiin!

4 kommenttia:

  1. Onnea messutytölle. Kaikenlaista kivaa näyttää tilkkuilutiellesi kertyvän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustuksesta! Todellakin mukavaa työtä. Kivoja kurssipaikkoja ja ihania ja innokkaita kurssilaisia ja nyt vielä melkein 50000 messuvierasta!!

      Poista
  2. Hienoa Sanna!!! Nähdään messuilla perjantaina:) Hieno kuva sinusta.

    VastaaPoista