maanantai 8. lokakuuta 2018

Asestentin elämää!

Juu luit oikein otsikon, sillä niin minä pienenä luulin tuon sanan olevan. Nykyään kyllä tiedän että oikea muoto on assistentti ja minun tapauksessani se tarkoitti siis karjantarkkailijaa. Sellainen korkea-arvoinen virkailija vieraili nimittäin lapsuuskodissani säännöllisesti ja teki tärkeää työtään. Silloin kun asuimme vielä vanhassa päärakennuksessa, eli olin alle 7 -vuotias, hänellä oli mukanaan sellainen puinen laatikko, jossa maitoa jotenkin tärisytettiin. Arvelen sen olleen jotain rasvaprosentin mittausta, sillä silloin ainakin oli hyvä, jos maito oli mahdollisimman rasvaista. Nykyään asia lienee jotenkin erilailla? En ole selvillä, vaikka veljeni kyllä kotitilaani edelleen pitääkin ja on jalostanut sen oikein hienosti toimivaksi robottinavetaksi! No joka tapauksessa oli aina jännittävää kun asestentti laitteli pieniä lasipulloja sen puisen laatikon sisään ja sitten laittoi sen tärisemään. Sen laatikon päällä me lapset istuimme ja pidimme matalaa ääntä jolloin äänikin mukavasti tärisi! Karjantarkkailijan piti ottaa näytteet ilta-ja aamulypsystä ja siitähän oli se seuraus että hänen  oli yövyttävä talossa. Sitä minä aina ihmettelin ja vähän kadehdinkin että asestentti saa olla joka yö yökylässä ja hän pääsee moneen taloon kylään!
Tämän pitkän ja vähän onnahtelevankin aasinsillan kautta päästään nykyiseen työtilanteeseeni, joka tietyiltä osilta muistuttaa kadehdittua asestentin elämää. Olen nimittäin koko syksyn kulkenut eri paikkakunnilla pitämässä viikonloppu-tilkkukursseja ja koska olen ollut kaukana kotoa, olen aina päässyt ystävällisten tilkkuihmisten koteihin yökylään. Olen ollut jo mm Raisiossa, Lahdessa, Hartolassa, Keravalla ja Heinolaan, Kouvolaan ja Mäntyharjulle olen menossa ja  vielä  uudestaan menen Raisioon ja Lahteen. Kyllä siinä innokkaalla yökyläilijällä on kissanpäivät! Joka paikassa minua on pidetty kuin piispa pappilassa, kaikille siitä oikein lämpimät kiitokset!

Seuraavat kurssit, joilla on vielä tilaa on
                  Heinolan opisto 12.-14.10. 18 (Kettu, silitysalustakassi, leivoslaukku vetoketjulla, Birminghamin pussukka, koiramallit)
                  Kouvolan opisto 19.-21.10. 18 (Ympyräpussukka vetoketjulla, japanilainen molla-Maija + vaatteet, iso ostoslaukku, + blokkeja + dresden -variaatiot )
                  Raision opisto 26.-28.10.18 (jouluaiheet, eli valokuusi,  kranssi, kynttiläliina, joulupallot, iso tähtiliina ja kettu)
                  Mäntyharjun kansalaisopisto 2.-4.11.18 (keskeneräiset + Japanilainen molla ja säikähtänyt kissa)
Päivölän kanssa on joulukurssi vireillä 7.-9.12.18 ja se juuri varmistui!
Keväälle voit kalenteriin jo merkitä * Keravan viikonlopun, se on 18.-20.1.19
                                                          * Lahti (= Wellamo-opisto)on 26.1 ja 16.-17.2.19
                                                          * 8.-10.2. 19 Itä-hämeen opisto Hartola 
                                                          * 1.-3.3. 19 Raision opisto
                                                          * 16.-17.3.19 Tilkkukampus Kankaanpää, 
                                                                                pussukkakurssi
                                                          * 22.-24.3.19 Mäntyharjun kansalaisopisto
                                                          * 6.-10.5.19 Itä-Hämeen opisto
                                                          * 13.-15.5.19 Kouvolan opisto
Muutamia muitakin on työn alla, mutta ne eivät ole vielä varmistuneet!
Itä-Hämeen opiston kurssin satoa

Raision kurssin taitteluita

Raision kurssin pussukoita

Raision kurssin penaaleita

Hollolan kurssin isot laukut ja tekijät ( tai osa niistä!)

Keravan ketut

Keravan punonnat

Keravan kynäpenaaleita


6 kommenttia:

  1. Kuulostaa mukavalta elämältä! Jännää ja mielenkiintoista. Paljon houkuttavia kursseja olisi tarjolla. Joku noista on pakko valita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastasin eilen kännykästä, mutta se ei näköjään onnistunut. Eli on se kivaa elämää ja työtä. I love my job! Kiva jos taas jollekin kurssille pääsisit tulemaan. Nythän se Päivölän joulukurssikin varmistui sinne itsenäisyyspäivän jälkeiseen viikonloppuun.

      Poista
  2. Kyllä susta melkoinen asestentti on tullut! Mutta varmaan on kivaa ja mielenkiintoista - ethän sinä muuten asesteeraisi :D

    VastaaPoista
  3. Niinpä! Tilkkuasestentti voiskin olla uusi virkanimike mulle!

    VastaaPoista
  4. No on melkoista haippakkaa, mutta olet hyvä asestentti siinä mitä teet, joten mukavaa loppuvuotta kursseille, kunpa pääsisi mukaan johonkin, mutta ei oikein mikään tunnu sopivan aikatauluun, mutta sitäkin innokkaammin odotan ensi kesää!!!!

    VastaaPoista
  5. On se haipakkaa, mutta mukavaa sellaista. Olen tarjonnut itseäni keväällä Poriinkin , mutta eivät ainakaan vielä ole huolineet. Sehän on siellä länsirannikolla !

    VastaaPoista