torstai 31. toukokuuta 2018

Uusi unelmaompelukone!!

Onpa taas kevät vierinyt vikkelään. Monta hyvää bloggausaihettakin olisi ollut, mutta kun en vaan ole saanut toimeksi. Viime viikot olen täysipäiväisesti ja hiki hatussa valmistellut kesäkurssien materiaaleja. Ja tunnetusti en niitä etukäteen juuri esittele, niin että kurssilaisten luovuus saisi kukkia. Etteivät vahingossa pakkaa samanlaisia kankaita kuin mallitöissäni. Niiden on tarkoitus vain olla suuntaa - antavia, eikä niitä ole tarkoitus kopioida yks yhteen.

Vielä tätäkin kautta voisin kyllä vähän hehkuttaa helatorstaiviikon kurssipaikkaa Hartolassa Itä-Hämeen opistolla. Siellä meitä todella kohdeltiin kuin ruhtinaita. Kaikessa sai apua, jos vain älysi pyytää. Rehtori jopa tuli korjaamaan sirisevää lamppua, kiiveten pöydälle ja tunkien vanupalaa ritilän väliin! Henkilökunta oli myös kovin kiinnostunut kurssistamme, ja kävivät töitämme katsomassa. Monilla opistoilla kukaan ei piipahda pyynnöistä huolimatta katsomassa kurssin etenemistä. Tuolla meitä kävi katsomassa  myös talonmies. Linna-hotelli, jossa majoituimme ja ruokailimme oli luku sinänsä. Huoneet olivat kauniit ja hyväkuntoiset. Ruoka oli aivan erinomaista, ja mikä parasta, se tehtiin paikan päällä. Eineksiä ei meille ainakaan osunut. Salaattipöytä oli runsas ja ruoka todella maittavaa. Henkilökunta oli erinomaisen ystävällistä. Harvoin saa tuollaista kohtelua Suomessa!
Innolla odotan jo syyskuun puoliväliä, jolloin pääsen taas pitämään viikonloppukurssia opistolle. Sinne voi jo ilmoittautua. Löytyy www.ihop.fi

Toukokuun alussa piipahdin Karsruhessa Nadelweltissa. Se oli myös tosi hyvä kokemus ja sieltä sai paljon vinkkejä tulevien tilkkukurssien ohjelmiin. Yksi mukava uutuus siellä oli isokokoinen tähtipainatus kankaalla. Se oli tikattu kauniisti jollain vapaatikkauksella. Ostimme Soili Kivisen kanssa sellaiset. Saa nähdä kumpi harjoittelee ensin omansa. Varmaan perästä kuuluu
Tässä tuo iso tähti on siis pilkottu ja lisätty siihen musta kangas kaveriksi. Mutta sen voi jättää ehjäksikin, koska se oli niin kauniin värinen.
Näyttelyn katsominen meni vähän juoksuksi, koska olimme messuilla vain yhden päivän , ja se meni kyllä koko tarkkaan myyntitiskien tutkimiseksi!
Näiden töiden taustana oli varmaankin tyhjä kangaspakkapahvi. Kiva idea sinänsä!
Ja sokerina pohjalla tässä blogijutussa on JYMYUUTINEN:
Pfaffin maahantuoja, (jolle asiasta vähän Raision tilkkupäivillä vinkkasin)  otti minuun yhteyttä ja kysyi haluanko ottaa koekäyttöön uusimman Pfaffin mallin ja antaa sitä myös kesäkurssilaisten kokeilla. JAA ETTÄ HALUANKO? Todellakin haluan.
Nyt olen tuolla unelmalla viime viikon perjantaista saakka saanut ommella. Otan sen mukaan siis ensi viikolla Lautsiaan ja seuraavalla Mäntyharjulle ja seuraavalla viikolla Pälkäneelle ja 2:lla seuraavalla viikolla taas Mäntyharjulle. Ja kyllä ARVOISAT KURSSILAISET saatte sitä kokeilla ja ihastua.
Olen ollut omaan Pfaff Quilt expression 4,2 todella tyytyväinen ja mainostanut sitä kurssilaisillekin. Enkä halua nyt tässä järjestää mitään merkkikohtaista paremmuuskilpailua, tyyliin: "se ja se" merkki on parempi kuin "se ja se". Kukin olkoon onnellinen uskossaan! Mutta kyllä on pakko tunnustaa että ompelukokemus parani potenssiin 100! En oikein edes osaa erottaa miksi se on niin paljon erilaista, mutta se todella on. Muutamia herkkuja mainitakseni: se laittaa itse itsekseen langan neulansilmään, ei tarvitse siis edes langotinta käyttää! Puola on myös paljon suurempi kuin edellisessä. Koristeompeleet ovat tosi leveitä ja niissä syöttäminen sujuu tosi napakasti. Myös terävän kulman ompelu lähtee kuin jänis makoolta! muutamia herkkuja mainitakseni. + että sen kainalo on taas huomattavasti isompi, ja siinä on helpompi pyöritellä isoakin työtä. Mutta ei siis muuta kuin kokeilemaan kurssilla ja lottoamaaan!
Tässä tämä herkkujen herkku!!

Tässä muutama leveä koristeommel

Tässä myös koristeompeleita
Mutta 87 innokkaan tilkkuilijan  kanssa nähdään kesäkursseilla. Siellä saatte kokeilla ompelu-unelmaa. Hyvää kesää kaikille muillekin!

10 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Sori, kun en ole huomannut vastata, mutta ennen mulle tuli sähköpostiin ilmoitus kommenteista täällä. Nyt ei tullut.
      Mutta siis koristeompeleet ovat n reilu 4 cm. En kokeillut olisiko niitä saanut vielä leveämmäksi, mutta kun tein ihan asetuksilla, niin reilua 4-senttistä tuli!

      Poista
  2. Hienolta vaikuttaa kone. Upeaa, että kesäkurssilaiset pääsevät kokeilemaan sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se On hieno! Minustakin fiksu veto antaa kone meille kesäkurssille, koska siellä jos missä uskaltaa sitä kokeilla. Jos kokeilee jossain messuilla tai liikkeessä, niin aina on myyjä hengittämässä niskaan!

      Poista
  3. Hienoa! Yes päästään sitä kokeilemaan Mäntyharjulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Nyt saatte polkea pfaffi punasena (se on kyllä turkoosi....)

      Poista
  4. Onnittelut! Sinä jos kuka tuon ansaitset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marle! Kaikki tilkkuilijat ansaitsisivat tuollaisen koneen!

      Poista
  5. Ompeleet näyttävät hienoilta. Kiva kun saamme koekäyttää sitä. Laitetaan se kunnon syyniin. Itse tulen oman rämisevän pikkukoneeni kanssa, mutta tällä kertaa muistan öljytä sen ensin.

    seesteinen ole, ei tikattavaa ja sain valmiiksi standaari-työn, johon upposi järkyttävä määrä tuntejä. Applikointilankaa meni 100 m. Onneksi uusi sormustin oli todellakin maailman paras! Sormi oppi siihen alle minuutissa.

    Pian nähdään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä on todella hienoja ompeleita ja se ompelee kuin unelma! Ihana kun pääsette kaikki sitä kokeilemaan!
      Nähdään!

      Poista