keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Terveiset Frankfurtista! Grüße aus Frankfurt!

Yleisilme messukahvilasta
Terveisiä Frankfurtin Kreative welt - käsityömessuilta, joissa vierailimme pyhänpäiväviikonloppuna ystäväni kanssa.
Hurjan aikaisesta aamulähdöstä (4.15) huolimatta, reissu sujui hyvin ja jaksoimme jo heti ekana päivänä kiertää monta tuntia messuja. Onneksi hotelli Hampton by Hilton oli ihan lähellä messukeskusta ja meillä oli tuuria kun pääsimme huoneeseen viemään matkatavarat jo heti puolen päivän tienoissa , jolloin saavuimme perille. Hetken levähdettyämme kävelimme viiden minuutin matkan messukeskukseen. Kiitos älypuhelimen pääsimme sisään helposti jonottamatta, kun olin etukäteen ostanut messuliput ja ladannut ne puhelimeen.
Alakerta messuilla oli ladattu kaikennäköisiä askartelutarvikeita ja puolivalmistetta. Monella osastolla oli työpajoja, joihin saattoi maksua vastaan jäädä heti jotakin näpertämään. Ne, joita seurasin, oli minun mielestäni jotenkin tosi yksinkertaisia juttuja. esim valmis metallitähti, jonka päälle liimattiin pling pling hilettä. Tai lasipurkki, jonka päälle liimattiin lumihiutaletarroja ja joitakin muita kuvia. Ei siis kovin luovia tekeleitä, mutta ehkä se kertoo siitä että käsillä tekeminen on kuitenkin voimissaan. Ainakin siinä näki omien käsiensä työ jäljen.
Myyntiartikkeli , jota oli selkeästi useammalla myyjällä , oli erilaiset leikkurit eli stanssit. Oli kaikenlaista muotoa: sydäntä, hiutaletta, kissantassua, koristeraitaa ym ym , mutta ei kenelläkään esim hexagon leikkuria tai muuta joka olisi käynyt tilkkutyöjuttuihin.
Jokusen tunnin alakertaa kierrettyämme, annoimme itsellemme luvan siirtyä yläkertaan, missä odottivat kankaat, ompelukoneet, langat, tilkkutyövälineet jne.
Yläkerrassa oli myös lukuisia työpajoja, jotka olivat jo vähän vaativamman tasoisia. Siellä saattoi ommella itselleen tai lapselleen jonkun vaatteen, joka oli valmiiksi leikattu! Ne näyttivät myös hyvin suosituilta. Ompelukoneosastoilla ihailimme uusia malleja, mutta harmi vaan kun Pfaffin osastolta ei saanut ostaa koneen jalkoja! Olisi ollut taas kiva ostaa joku erikoisjalka, joka olisi jäänyt pyörimään tarvikelaatikkoon ja jota ei muutaman kuukauden päästä edes muista olevan olemassakaan. Saati että muistaisi mihin tarkoitukseen sitä käytetään! Siis ehkä oli kuitenkin hyvä ettei niitä jalkoja ollut myynnissä!
Bloggareiden leponurkkaus
Kun jalat alkoivat vaatia istumapaikkaa, huomasimme viihtyisän sohvaryhmän, joka oli tehty kuormalavoista kierrätyshenkeen. Tarkemmin tutkittuamme tajusimme että se on bloggareiden oma leponurkkaus. Ryntäsin tietenkin heti sisäänkäynnin tytön luokse ja selitin olevani bloggari Suomesta! Hän kysyi olenko ilmoittautunut tapahtumaan? En tietenkään ollut, kun en tiennyt koko jutusta mitään, mutta ilmoittautuminen kävi siinä paikan päällä lomakkeen täyttämisellä. Myös ystävä sai tulla sohvalle lepäilemään. Sain jopa ilmaisen cappucinon ja limunaatia ja onnenkeksejä oli myös tarjolla. Tietysti tästä vastapalveluksena he odottavat että kerromme tapahtumasta, ja niinhän tässä juuri teenkin. Siksi myös otsikko Saksaksi!
Joulukalenteri
Tälläinen joulukalenteri oli yhdellä osastolla, en vain vielä ole ratkaissut miten nuo luukut on taiteltu. En ole kyllä ehtinyt edes yrittää.
Yhdeltä kangaskauppiaalta sain ilokseni kaupanpäällislahjan! 2 saksen saksipaketin! Ilo hiipui kyllä melko pian , kun tajusin että en voi viedä niitä kotiin, kun olin liikenteessä vain käsimatkatavaroilla. No, laitoin sitten hyvän kiertoon ja lahjoitin ne respan tytölle hotellilla. Hän kyllä ilahtui niistä!

Upea tähtityö, yhdellä osastolla

Kaiken kaikkiaan reissu oli hyvin onnistunut. Kaksi päivää kiersimme messuja , ja koska paluulento lähti vasta sunnuntai-iltana, kiersimme hiukan myös Frankfurtia. Ilma oli lämmin +10 astetta, mutta juuri mitkään kaupat eivät olleet auki. Ainoastaan kahvilat ja ravintolat olivat auki.Eihän meille mitään olisi enää mukaan mahtunutkaan, niin että hyvä kun oli kaupat kiinni! Yhteen kirkkoonkin poikkesimme ja siellä oli juuri pyhäpäivän messu menossa.
Onnistuneen paluulennon jälkeen kaivoimme auton hangesta lentoparkista, ajelimme kotiin, olimme nukkumassa klo 1 yöllä ja molemmilla sattui aamuvuoro alkamaan klo 6. Niin että paluu arkeen tapahtui reippaasti. Kyllä matkailu aina avartaa!



4 kommenttia:

  1. Kiitos messukierroksesta:) Vaan vähän jäi mietityttämään kun ostoksia ei ollenkaan esitelty;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, olipa kiva reissu näin ruudulta koettunakin. Mahdoitko hankkia yhtään kankaita?

    VastaaPoista
  3. Kyllä vähän ostin kankaitakin ja muutamia työohjeita. Käsimatkatavaroilla reissaaminen vähäntää kyllä kivasti "turhaa törsäystä"

    VastaaPoista
  4. Kiitos messukuvista, kiva oli näinkin messuilla käydä:)

    VastaaPoista