torstai 14. heinäkuuta 2016

Herkkujen yö!

Kylläpä kesä kuluu nopeasti. Sateisia, mutta onneksi suht lämpimiä päiviä piisaa.
Kun laskeuduin Mäntyharjulta maan pinnalle, alkoi heti suoraan suunittelupalaveri Herkkujen yö tapahtumasta, johon olin lupautunut mukaan jo vuosi sitten.
Ensimmäinen viikko meni sitä tapahtumaa suunitellen ja valmistellen ja tietysti myös stressaten! Säätiedot eivät paljoa tapahtumaamme kunnioittaneet, mutta kuin ihmeen kaupalla viimeinen sadekuuro tuli 17.45 kun tapahtuma alkoi klo 18.00. Seuraavan kerran vettä tuli 00.45 ja silloin olin jo kotona peitto korvissa.
Hauholla on jo vuosia pitkä perinne Herkkujen yö-tapahtumasta , jossa on noin 7-9 eri kohdetta, joilla kaikilla on erilaisia herkkuja tarjolla heinäkuun toisena perjantaina klo 18.00-24.00. Ihmiset kiertävät eri paikoissa ja syövät useammassa paikassa aina jotakin.
Me olimme nyt aivan uusi kohde ja ehkä siksi paikka kiinnosti kovastikin.  Järjestimme tapahtuman ystäväni maalaistalon pihapiirissä. Se oli tosi idyllinen paikka ja myös talon saliin saattoi mennä jos pelkäsi kylmää ulkoilmaa.Saimme oikein yleisöryntäyksen ja vaikka olimme varanneet runsaasti tarjottavaa, niin kuitenkin n. kymmenen aikaan lähes kaikki oli loppunut.
Ideana meillä oli tarjota lähiruokaa, niin läheltä kuin se vain onnistuisi.
Meillä oli tarjolla savulammasta, salaatteja ja hämäläisiä pitojuustoja,  louhisaaren juomaa , omenamehua ja lähdevettä, mallasleipää ja tervaleipää.
Pöytä on katettuna!
Jälkiruuaksi sai erikseen ostaa ternimaidosta tehtyä uunijuustoa mansikkasurvoksen kera.
Ruoka loppui ehkä siksi, koska suurin osa väestä kävi ottamassa myös santsikierroksen, vaikka siihen hintaa kuului yksi annos. Laitoimme edullisen hinnan siksi, että ihmiset raskisivat syödä monessa paikassa. Tarkoitus ei ole, että yhdessä paikassa syödään napa kireäksi, koska ideana on  käydä useammassa paikassa.
No, ei sille nyt enää mitään voi, että monet santsasivat samaan hintaan! Jos tapahtuma järjestetään ensi vuonna, täytynee laittaa annostelijat pöytään. Minä en kyllä valitettavasti voi osallistua ensi vuoden tapahtumaan, koska olen vielä Mäntyharjulla kurssin pidossa tuon viikon ja tulen vasta kotiin juuri parahiksi kun herkut on jo pöydässä!
Kaiken kaikkiaan tosi kiva tapahtuma ja saimme paljon positiivista palautetta.

1 kommentti: