maanantai 29. elokuuta 2016

Syyssuunnitelmia!

Kylläpä se loppukesä kului hapiaan. Tuli vähän reissailtua, aina Tukholmaa myöden.  Tukholmassa käytiin mm Kuninkaanlinnassa, ja Abbamuseossa.
Kotimaassa kävin Vääksyn kuuluisassa Lauran puodissa, Urajärven kartanossa, Mäntän Gösta ja Gustav- museoissa, Tampereen Näsilinnassa (Milavida), Tampereen Tornissa ja Sara Hildenin museossa. Kaikissa yllämainituissa paikoissa kävin ihan ekaa kertaa! Kyllä oli hienoa Ruotsissa, mutta kyllä on kotomaassakin katsomisen arvoisia paikkoja!
Kesätettereitakin kolusin taas oikein urakalla(7). Ne ovat yksi intohimoni! Mikkelissä näin Tankki täyteen -näytelmän. Tampereella kävin kaikki 3 kappaletta katsomassa: Viikinsaaressa Albatrossi ja Heiskanen, Pyynikillä Taivaan tulet ja Komediateatterissa Reinikainen. Tuuloksessa oli Viimeinen mohikaani ja Valkeakoskella Kirka-musikaali. Ehdottomasti PARAS kaikista oli viimeinen: Jokioisten "Teatteri Tuntematon" ja  Mooseksen perintö. Tiedon koko näytelmästä sain ihan sattumalta muistaakseni Hämeen sanomien pikkuartikkelista, jossa kerrottiin suuren kysynnän vuoksi järjestetyistä lisänäytöksistä.  Se järjestettiin sisätilassa (vanha lato?) ja jo lavastus antoi lupauksen mukavasyta näytelmästä. Kun näytelmä alkoi papin upealla laululla "kuin taivaisiin" ajattelin että jaa, niillä on yksi hyvä laulaja ja se on pantu aloittamaan näytelmä. Mutta ei, lauluja ja hyviä laulajia löytyi koko näytelmän ajan ja näyttelijätkin olivat jopa parempia kuin tv:ssä kyseisessä sarjassa. Ensi kesänä järjestän aivan varmasti jonkun porukan katsomaan tuon huippuryhmän näytelmää, oli se sitten mikä tahansa! Kyllä työn jälki oli niiiin huippua!
MUTTA tilkuistahan minun piti blogissani puhua!
Elokuun alussa olin jo 2 viikkoa päiväkodissa tekemässä puolikasta pestiäni, ja nyt viime viikon olen ihan täysipäiväisesti suunnitellut tulevia kursseja ja tehnyt niihin mallitöitä. Tällä viikolla työ jatkuu, tosin ryyditettynä parilla mukavalla retkellä. Keskiviikkona Wellamo-opisto tekee opintomatkan Ullakaan ja lauantaina vien ryhmän Karnaluksiin ja Maria Matiisenin ateljeehen.
Löysin netistä ohjeen 4 pussukan lokerikkoon ja tyttäreni osti sen minulle. Ohje oli 23 sivua pitkä, mutta oikaisin vähän ja tein sen mielestäni paljon helpommin kuin ohjeessa selitettiin. Sitä tehdään sitten tulevana talvena ja vielä ehkä ensi kesänäkin usealla kurssillani.
Pussukan saa roikkumaan vaikkapa kylppärin naulakkoon ja matkalle se taittuu käteväksi rullaksi
Toinen merkittävämpi aikaansaannokseni on vaaterekin kuljetuspussukka: Sinne saa kätevästi kilisevät putkiosat, kun vaaterekkiä pitää kuljettaa kirpputorille tms. Myös eteisen nurkassa on paljon mukavampi törötyttää tilkkupussukkaa kuin muovikassia , josta rekin putket sojottavat 8 eri suuntaan!
Ompelin ensin ruskeita jämäpaloja randomilla yhteen ja tein niistä samankokoisia neliöitä. Sitten yhdistin ne mustalla ja tein soikeat pohjan ja katon. Pitkä vetoketju helpottaa käyttöä ja olkalenkki kantamista!

3 kommenttia:

  1. Kaikki ompelukset ovat niin kivoja ja käytännöllisiä!

    VastaaPoista
  2. Paljon on mahtunut kesään! Lokeropussukka on oikein tosi hieno ja vaaterekin säilytys- ja kuljetus kassi on kätevä.

    VastaaPoista
  3. Lokeropussukka on toimivan oloinen ja kaunis! Kätevä nostaa reissussakin naulakkoon.
    Hyvä idea tuo jämäpalapussikin :)

    VastaaPoista