perjantai 18. maaliskuuta 2016

Kankaan värjäystä

Muutama viikko sitten olin Pälkäneellä värjäyskurssilla, Kirsi Tahkolan innostavassa opissa. Siellä sai sössätä sydämensä kyllyydestä värejä, sidontoja ja keittelyitä. Välillä oli ihan Milla Magia fiilis kun padat porisivat joka hellalla koko kotitalousluokan täydeltä. Kiitos opettajalle , joka antoi luvan tulla tiloihinsa. Se ei onnistu ihan joka kunnassa!
Kankaan värjäykseen hullaantuu ihan samoin kuin johonkin uuteen tilkkutyötekniikkaankin.  Tuntuu että jatkossa en osta enää kankaita vaan värjään kaikki itse. Kyllä tämäkin huuma sitten haihtuu, niin kuin moni muukin uutuus, mutta on ne vaan niin ihania ne kankaat. Jännä juttu muuten, kun aina ne muut kurssilaiset saavat omasta mielestään rumia kankaita ja ne samat kankaat näyttävät toisen mielestä juuri upeilta ja parhailta. Joskus harvoin joku on tyytyväinen omaan tuotokseensa. Vai onko tämä vain hämäläinen piirre? Aina pitää sanoa että eihän tämä nyt oikein onnistunut ja ei tästä tullut sellainen kuin halusin. Olen huomannut että itäsuomalaiset eivät ole näin omia töitään aliarvioivia. Siellä saatetaan sanoa että täst tuli hyvä, tästä mie piän!! Tai tähän mie oon tyytyväinen! Otetaan me hämäläiset oppia itäsuomalaisista siskoistamme ja tykätään omistakin tuotoksistamme!
Ystäväni Maija opetti kivan grillipihtivääntökikan - kiitos!
Vasemmanpuoleisessa  hillopurkinkansisidontaa


Perusnarusidonta oranssissa

4 kommenttia:

 1. Hyvistä itse värjätyistä tulee hienoja töitä. Kivoja sait aikaan. Kun tekee itsevärjätyistä, tulee töistä itse suunnitellun näköisiä. Vinkkaa, jos tiedät kivan värjäyskurssin jossain. Tarvitsisin lisää itsevärjättyjä enkä viitsi keittiön puupintoja pilata.

  VastaaPoista
 2. Värjäys on kyllä tosi kivaa mutta niin sotkevaa! Kauniita kuvioita tuli! Se on kyllä kummaa tuo omien töiden aliarviointi... Jos on tyytyväinen niin miksi ei voisi sitä sanoa!

  VastaaPoista
 3. Minusta nuo kaikki ovat tosi upeita! Ihania kuvioita.

  VastaaPoista
 4. Noi on tosi kivoja mitä teit. Värjäys on kivaa, olen myös vähäbn kokeillut.

  VastaaPoista