torstai 5. syyskuuta 2019

Uuden asian soveltamista ("Mandala-väritystä")Tein uuden pussukan iPädilleni, kun vanhasta tuli vähän ankea!
Pussukan toinen puoli
Olen nyt kovasti panostanut tikkauksen opetteluun ja harjoitellut sitä vähän joka välissä. Olen vahvasti sitä mieltä että tikkauksen oppii vain harjoittelemalla. Sitä ei opi ostamalla viivaimia, jalkoja ja tikkauskoneita, vaan ainoa tapa oppimiseen, on tehdä sitä moneen paikkaan ja usein. Silloin alkaa pikkuhiljaa käsi tottua ja tulee sinuiksi oman koneensa, säätöjensä, lankojensa ja neulojensa kanssa. Mitään yleispätevää, kaikkiin koneisiin sopivaa ohjetta ei ole, pitää vaan kokeilemalla ja ohjekirjaa selailemalla tutustua koneeseensa. Eräällä paikkakunnalla kiellettiin omien koneiden tuominen tilkkukurssille, koska siitä aiheutuisi kuulemma opettajalle paineita osata kaikkien koneiden säädöt!! Kukaan ei kai voi vaatia että joku ope osaisi neuvoa kaikkien mallien kaikki säädöt! Itse on koneensa opeteltava. Jos on pakko kurssilla ommella opiston tai koulun koneilla, niin ei pääse harjoittelemaan omaa konettaan. Kursseilla usein on sekin ilo , että jollain toisella kurssilaisella saattaa olla sama konemalli, kuin itsellä, ja häneltä voi kysellä neuvoja eri säädöistä. Usein on niin että kurssilaiset eivät jaksa, voi tai viitsi tuoda omaa konetta kurssille. Silloin toki voi ommella opiston koneella, mutta oman koneen mukanaan tuomisen kieltäminen on kyllä todella omituista nykyaikana!
Toki minäkin neuvon kaikkia konemalleja niin paljon kuin suinkin osaan, mutta millään en kaikkea tiedä!
Olen nyt innostunut tekemään vähän uudenlaista tikkausjälkeä. Tämä nyt ei varsinaiseti suoraan sovi esim peittojen tikkaamiseen, mutta kun tilkkutöissä on niin paljon muutakin mitä voi tehdä.  Tykkään tehdä pussukoita ja niinpä olen vähän niin kuin "värittänyt" tikkausalueita. Olen saanut (lehtien kaupanpäällislahjana) ja ostanut monia tikkaussabluunoita. Kuviot käyvät "tyhjinä" erinomaisesti peittojen yms. tikkaukseen, mutta väritettynä vaihtuvavärisellä langalla, kuviin tulee huomattavaa lisäpotkua, ja ne sopivat mielestäni oivasti esim pussukan kylkeen.  Voisi ehkä puhua vähän  "mandala-värityksestä" langoilla.
Jos väellä intoa riittää, niin olen vähän ajatellut että tätä voitaisi harjoitella esim. Itä-Hämeen opiston kurssilla pyhäinpäiväviikonloppuna 1.-3.11. 2019 Hartolassa. Mielenkiinnolla odotan kommenttejanne! Tuo kurssiajankohta on siis sovittuna opiston kanssa, mutta se ei vielä  opiston sivuilla näy, kun ohjelma on vielä vähän suunnitteilla. Laita siis kalenteriisi jo tuo viikonloppu varatuksi, jos innostut aiheesta. Toki otan ihan perustilkkujuttujakin sinne kurssille mukaan.
Nyt vähän kuvia töistäni, jotka siis ovat vasta valmistumassa pussukoiksi:
Vähän on tyhjänoloinen...

...ja väritettynä näyttää tältä!

kiva malli tikkaukseen
Väritettynä vielä kivampi
Perhosen ääriviivat lentelemässä


Väritetyt perhosetNämä mallit unohdin kuvata tyhjänä, kun oli niin kova into värittää ne!
Tätä aloitin jo värittämään, kunnes muistin kuvan ottamisen!
Ja väritettynä sama!

6 kommenttia:

 1. Olen täällä suu ja silmät hämmästyksestä auki :O. Upeita juttuja! Tuo Hartola on harkinnassa, kunhan pari pikkujuttua selviää tässä syksyn mittaan.

  VastaaPoista
 2. Kiva jos nää miellytti silmää. Ainakin niitä on tosi kiva tehä. Toivottavasti pääset Hartolaan!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania, olet sinä taitava!
  Olisipa kiva lähteä Hartolaan, mutta on niin pitkä matka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!! On se vähän kaukanajuu, 360 km (googletin!): Voi kun siellä teillä päin olis joku opisto, joka huolis mut pitämään kurssia sinne päin!

   Poista
 4. Vau mitä taidetta! Tahtoo oppia hän. En ees tienny että niitä voi värittää!
  Ja Hartola kalenterissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun olet tulossa. Lähipäivinä teen Hartolan ohjelman valmiiksi ja mainostus alkaa!

   Poista