tiistai 23. tammikuuta 2018

Tervetuloa Päivölään kurssille 9.-11.3.2018

Viime viikonloppu vierähti Keravan opistossa kurssia pitämässä. Kurssilaisia oli peräti 20, vaikka maksimi oli 15. Suunnittelijaopettaja aluksi vähän epäili että tuleekohan kurssilaisia tarpeeksi, kun hinta on normikurssia kalliimpi open pitkän matkan ja päivärahojen takia. Onneksi ei sentään tarvinut hommata hotellimajoitusta, kun hyvä tilkkuystävä majoitti minut Keravalla! Kurssin hinta oli yksi syy miksi ajattelin että jos pöytiä on tarpeeksi niin otetaan kaikki jonostakin mukaan, ettei vaan tule opistolle tappiollista kurssia. Onneksi väki oli kovin sopuisaa ja ymmärtäväistä, kun yritin parhaani mukaan sukkuloida kahden luokan välillä. Kiitokset siis kaikille osallistujille myötämielisyydestä!
Keravan kurssilaiset toivoivat uutta kurssia ja toivonkin kovasti että opistolta löytyy vielä tunteja tälle keväälle. Yleensähän opistot aina sanovat että jos on opettaja, tila, aika ja kurssilaiset niin tietysti kurssi järjestetään. Sehän on opistojen tärkein tehtävä! Toivossa on hyvä elää. Ehkä tapaamme Keravalla toukokuussa, tai sitten viimeistään syksypuolella!
Nyt käännetään sitten ajatukset seuraavaan uuteen kurssiin, joka on Päivölän kurssi maaliskuun 9.-11. päivä. Siitä on jo jonkin verran kyselty tarkennusta, mutta minua suuresti ilahduttaa se, että siellä on jo 5 ilmoittautunutta, vaikka tarkempaa ohjelmaa ei ole vielä kerrottu. Se on minulle arvokas luottamuksen osoitus, että joku "uskaltaa" ilmoittautua kurssilleni ilman tarkempaa tietoa ohjelmasta. Yritän tietysti aina tehdä  ohjelmasta mahdollisimman mielenkiintoisen. Koen sen tosi rajoittavaksi ja kahlitsevaksi, jos pitää monta kuukautta etukäteen sanoa tarkasti mitä missäkin aiotaan tehdä. Yritän aina viimeiseen saakka haistella tuulia ja pysyä ajan hermolla siitä, että mikä on milloinkin vähän niin kuin 'in' tässä tilkkuhommassa. Eihän se tietysti aina onnistu, mutta koska melkein päivittäin selaan lehtiä, kirjoja, ohjekansioitani, pinterestia ja youtubea, niin harmittaisi hirveästi, jos esim Päivölän ohjelma olisi jo valmis ja sitten löytyisi juuri joku tosi kiva ohje, mitä vielä voisi ottaa mukaan, mutta ohjelma olisi jo "täynnä". Kurssilaiset aina sanovat, että anna kaikki ohjeet vaan, kyllä meille kelpaa. MUTTA olen oikeasti todennut että esim viikonlopun kurssilla ei paljoa 10 ohjetta enempää kannata ottaa, koska muuten suurin osa jää vain pyörimään mappeihin, eikä niitä tule koskaan kokeiltua. Yritän aina kannustaa että melkein kaikkia malleja olisi hyvä edes kerran kokeilla, koska silloin niistä saattaa innostua jalostamaan vaikka mitä kivaa. Itse olen monesti ajatellut kun olen nähnyt jonkun kivan mallin, että tuolla mallilla teenkin peiton. Kun sitten olen kokeillut tekniikkaa, niin eihän siitä sitten ollutkaan kiva alkaa peittoa tehdä. Toisinaan taas joku malli vaikuttaa esim hirveän työläältä ja monimutkaiselta, mutta kokeilun jälkeen siitäpä saattaakin se peitto syntyä!
No nyt vähän siitä Päivölän ohjelmasta, jotakin jätän aina myös ylläriksi, eli kaikkea en kerro etukäteen.
Ohjelmassa on
 * Ompelukoneen suojahuppu esim simpukkatekniikalla
 * Seisova penaali  jossa kynille omat lokoset
 * Kassi, joka koristellaan vekkikuviolla
 * Foundation piecing-tekniikalla tähtikuvio
 * Pallo Bargello -tekniikalla
Lisäksi muutama muu blokkimalli, joista tarkemmin sitten osallistujille lähetettävässä kurssikirjeessä. Nyt joukolla mukaan Päivölään, sehän on Akaan (entisen Toijalan kaupungin) kupeessa. Moottoritie tuo ja vie nopeasti sinne ja junallakin voi tulla jos tulee viimeisen 10 km taksilla. Yöpymiset ja ruokailut järjestyy talon puolesta. Omat ompeluvarusteet täytyy olla mukana. Ilmoittautuminen suoraan Päivölään   https://www.paivola.fi/fi/course/52
Vekeillä koristeltu kassi

Simpukkatekniikalla tehty ompelukoneen suojahuppu

Foundation piecing-tekniikalla tehty tähti

Pallo -bargello

Seisova penaali

6 kommenttia:

 1. Tosi ihania juttuja jälleen! Harmi, että ei sovi kalenteriin : (

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivottavasti pääset sille huhtikuun viimeisen viikonlopun Päivölän kurssille tai jollekin muulle kurssilleni. Sun työskentelyä on niin mukava seurata, kun sulla on varma oma tyyli! Ja se sun töiden kuvaaminen on niin ammattimaista!

   Poista
 2. Onpa mielenkiintoisia malleja. Maaliskuu valitettavasti menee muissa kiireissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jospa vaikka huhtikuun kurssi nappaisi Sinutkin mukaan!
   Kiva jos mallit oli mielestäsi mielenkiintoisia!

   Poista
 3. Kivoja malleja! Pallo bargelloa olisi hauska kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tule ihmeessä mukaan, jos vain joudat, olisi tosi ihana nähdä tuo malli Sinun värisilmälläsi toteutettuna!

   Poista