keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

2018 Mäntyharjun kurssien töitä

Kaikilla kesäkurssseillani kurssilaisten käytössä oli mahtava Pfaff performance icon. Sillä monet koristelivat pussukoita ja tekivät nimilappuja vähän varastoonkin, tuleviin töihin ommeltavaksi!

Norsuja varten järkättiin kangasvaihtosväppi. Halukkaat olivat jo kotona leikanneet n. 20 x 20 kpl 5cm x 5cm paloja, joita vaihdettiin kavereiden kanssa. Näin sai 400 erilaista kangaspalaa, joista pystyi kokoamaan norsun!
               Mäntyharjun kansalaisopisto järjesti jo 11. kesänä kesätilkkukurssin. Aiemmin kesätilkkukurssi järjestettiin useana kesänä Ristiinassa, mutta 2007 opiston puuhanainen Margit Alatupa sanoi että enää ei Ristiinassa kesäkursseja järjestetä. Siitä paikasta mäntyharjulainen Paula Jalometsä-Moilanen soitti silloiselle kansalaisopiston rehtorille Anneli Suomalainen-Hiivalalle ja kysyi voidaanko kurssi jatkossa järjestää Mäntyharjulla. Asian varmistettuaan rehtori lupasi ja niin kurssi pidettiin ensimmäisen  kerran Mäntyharjulla kesällä 2008.
               Aluksi opettajana oli Hilkka Dorey Englannista ja kun hän sairastui vuoden 2012 keväällä, minua pyydettiin pitämään kurssi hänen tilalleen. Ensin tietenkin jännitin, voisinko alkaa pitää kurssia kurssikavereilleni, sillä pitkään kurssilla kävivät melkein samat n.20 naista. He ottivat opetukseni kyllä hyvin vastaan ja niin uskalsin luvata jatkaa kesäkurssin pitoa Mäntyharjulla.

               Vuonna 2012 oli 16 henkeä kurssillani, 2013 oli 20 henkeä, 2014 saatiin kaksi kurssiviikkoa ja yhteensä 29 kurssilaista, 2015 oli 2 viikkoa ja 38 henkeä ja 2016 saatiin kolmas viikko ja 53 kurssilaista, 2017 oli ekan kerran yövalvojat paikalla, 3 viikkoa ja 59 henkeä ja 2018 oli 3 viikkoa ja 64 henkeä. Ensi kesäksi eli 2019 on tällä hetkellä ilmoittautunut 67 henkeä ja toiveissa on saada 4. kurssiviikko! Niin että laittakaa vaan nimiä listalle, vaikka saisittekin jonotuspaikan. Lähempänä kesää sitten muokataan viikot niin että kaikki pääsisivät mahdollisuuksien mukaan sopivalle kurssiviikolle. Jokainen kurssiviikko on pullollaan mukavia kurssilaisia, eli ei tarvi pelätä mennä eri viikolle kuin ennen, koska aina saa uusia ystäviä!Mutta nyt vähän kuvasatoa kesältä 2018:
Kurssilaisten käytössä on iso liikuntasali ja runsaasti pöytätilaa!
Kiitos Paula Jalometsän, joka vuokraa pöytiä kierrätyskeskuksesta  ja pitkin pitäjää!

Winding ways


Tämä ja muutama seuraavankin kuvan blokki on tehty Töölön tilkkupajan meille tilaamalla                               viivainsarjalla "scrap crazy 6", avulla. Se on creative gridsin valmistamaTämä kassi tehtiin ompelukoneen lisätikkauspöydän kuljetusta varten

Tässä näkyy reppuja, yksi kesäkassi kaitaleista ja vinoketjupussukoita
Tässä uiskentelee akvaariokaloja
Nämä twistit ovat menossa reppuun tai kassiin
Pari kurssilaista ehti tehdä wedding ring star mallia jo kurssilla, Muut kokeilevat ehkä kotona?!
Tämä reppu muistuttaa vahvasti tuohikonttia, johtuen ehkä vinoruutuisesta välikankaasta
Serpentiinimallia kokeiltiin montaa eri värimalliaKoirat valmistuivat viimeisenä päivänä ja langatkin jäi vielä päättelemättä!
Kissat hännät solmussa ja mäyräkoira
Kauriita valmistui tasaiseen tahtiin. Tämä on Elisabeth Hartmanin malli.

Nämä tähdet ovat tehty paperin päälle ompelutekniikalla, foundatin piecingillä
Kakkoskurssin torstaina oli niin kuuma että
 tarjettiin mennä uimaan läheiseen rantaan!
Salmelaa vastapäätä oleva kioski teki ihania vohveleita
mansikoilla. Uimaretkeltä päädyttiin kipsalle!

4 kommenttia:

 1. Kaikenlaista kivaa olet opettanut kurssilaisille.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sanna vielä antoisasta kurssista ja innolla odottelen jo ensi vuotta!
  Paljon tuli opittua ja paljon saatiin malleja joita työstää talven aikana. Kauniita töitä kurssilaiset ovat tehneet, tuo kassi lisätikkauspöydälle olikin hyvä idea!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kurssista! Kun työt laittaa samaan kuvaan, selviää, miten paljon niitä oikeasti on!

  VastaaPoista
 4. On ollut antoisa kurssi töistä päätellen!

  VastaaPoista