maanantai 16. tammikuuta 2023

 Kevään ja kesän 2023 kurssitarjontaa

Kevätkausi on alkanut ja kevään kursseilla mahtuu vielä mukaan

*Lahden viikonloppukurssi (Wellamo-opisto) on täynnä ja sinne on vielä jonossakin väkeä, joten ei siitä muuta kuin että se kokoontuu kahtena viikonloppuna: 20.-22.1.ja 10.-12.2. 2023

*Mäntyharjun keskeneräisten kurssille 27.-29.1.23 (Mäntyharjun kansalaisopisto) mahtuu vielä muutama. Siellä on siis pääasiassa tarkoitus jatkaa keskenjääneitä tilkkutöitä, mutta otan aina muutaman uudenkin mallin sinne mukaan.

*Nurmijärven opiston kurssille 3.-5.2.23 mahtuu hyvin vielä muutama. Se kokoontuu uudessa opetustilassa IHANTALOSSA, johon on helppo löytää!

*Lahden (Wellamo-opisto) uudelle arkipäiväkurssille mahtuu vielä mukaan. Se on 7.-8.2. ja 21.-22.2. Ne ovat siis tiistai klo 9-17 ja keskiviikko 9-15. Lahden kurssin mainoskuva:

*17.-19.2.2023 on Raision opiston kurssi Vaisaaren koululla. Se on ollut täynnä, mutta sen maksimia voitaneen nostaa, koska siellä on 2 luokkaa käytössä. Joten ilmoittaudu vaan mukaan, vaikka jäisit varasijalle. Luultavasti mahdut kuitenkin mukaan.

*HUOMIO!!! Kurssiaika on muutettu Päivölän ruuhkaisen viikonlopun takia!! Uusi aika on: 31.3.-2.4.2023 Päivölän opiston kurssi Valkeakoskella. Tämä on siis sellainen kurssi että kurssin hintaan kuuluu ruokailut ja majoitus, eli voit tulla kauempaakin!

*Mäntyharjun kevätkurssi on 17.-19.3. 2023. Sinne mahtuu vielä hyvin mukaan. Majoittua voi viereisessä Villa Aurorassa tai Bed and Breakfast Pinuksessa

*Ihan jo melkein kesällä on upouusi kurssi Vanajaveden opistossa Hämeenlinnassa. Se on ti-ke-to 23.-25.5.2023 klo 16.15-21.15 Tämä on arki-iltakurssi ja kellonajat ovat nämä siksi että tiloissa on muuta opetusta päiväsaikaan. Tämä on laukku ja pussukkakurssi, jonka mainoskuva on tässä:

Sitten päästäänkin jo ihan kesäkursseihin:

Seuraavat kurssit ovat siis kaikki Mäntyharjun kansalaisopiston kesäkursseja: 

*Kesäkurssi 1  * 12.-17.6.2023 6 päivää. (Sama ohjelma kuin muillakin kursseilla, mutta mukana 1 ylimääräinen ompelupäivä)  Täynnä, ilmoittaudu varalle!

*Kesäkurssi 2  * 26.-30.6. 2023 4 + 1 päivää mahtuu hyvin! Tämä kurssi on 4 + 1 päivää siksi, että siellä saa ihan samat ohjeet kuin pidemmilläkin kursseilla, mutta koska pe-la on Mäntyharjun tilkkumessut niin en ole kurssipaikalla viidentenä päivänä, vaan olen mukana messuilla. Kurssi on kuitenkin samanhintainen kuin kuin toinenkin viiden päivän kurssi, siksi että kurssilaiset saavat ommella halutessaan vielä vaikka koko perjantain ja saavat myös yöpyä koululla sen to-pe välisenkin yön, edellyttäen että saamme yövalvojan järjestettyä. Muuten "leirin" joutuisi purkamaan jo torstaina ja yöpymään jossakin maksullisessa paikassa tuon viimeisen messuja edeltävän yön. Osallistumalla tälle kurssille saa ikään kuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla: sekä tilkkukurssin että tilkkumessut!

*Kesäkurssi 3 *3.-8.7.2023 6 päivää. (Sama ohjelma kuin muillakin kursseilla, mutta mukana 1 ylimääräinen ompelupäivä)  Täynnä, ilmoittaudu varalle!

* Kesäkurssi 4 * 10.-14.7.2023 5 päivää. Tälle kurssille mahtuu hyvin! Sama ohjelma kuin muillakin kursseilla!

Kesätilkkukursseille on aina saatu järjestymään talkoilla "toimiva" yövalvoja, eli siinä tapauksessa kurssipaikalla Kompantie 22 (koulu) saa yöpyä omilla petivarusteilla. Opehuoneessa keitellään porukalla aamu- päivä- ja iltakahvit ja päivällä käydään syömässä kylillä, jokainen haluamassaan paikassa. Myös valmisruokia voi lämmittää opehuoneessa. Muuten pitää olla omat eväät jokaisella paisti päiväkahvipullat on halukkaille tilattu yhteisesti.

Kurssitöistä en laita etukäteen kuvia kurssilaisille. (Lukuunottamatta tässä julkaistut kesken kauden tulleiden uusien kurssien kuvia, joista tehtiin erillismainokset) Ensinnäkin se on ihan hurja lisätyö, ja toiseksi kaikkien sähköpostit eivät ottaisi kuvia vastaan, jos ne eivät olisi jotenkin tarpeeksi pieneksi pakattuna. Muutenkin kuvat etukäteen rajoittaisivat kurssilaisten mielikuvitusta. Vaikka monet haluaisivat nähdä etukäteen niitä malleja, niin en halua niitä jakaa, koska olen niiiiiiiin monta kertaa kuullut kommentteja jostakin vääränvärisestä työstä, joka onkin sitten näyttänyt tosi kivalta kun joku toinen on tehnyt sen ihan erivärisistä kankaista. Aina noin viikkoa ennen kurssia lähetän jokaiselle kurssilaiselle tarkan materiaalikirjeen sähköpostilla kurssista. Sen pohjalta varmasti löytyy sopivat materiaalit kaikkiin töihin , mitä ehtii kurssilla tehdäkin. Osa ohjeista jää kuitenkin aina myöhemmin tehtäväksi. Jos et saa kurssikirjettä, niin katso ensin roskapostisi ja kysele sitten kurssin järjestävältä opistolta tai suoraan minulta missä kirjeesi luuraa!


Tervetuloa rohkeasti mukaan! Kaikki jotka haluavat oppia tekemään tilkkutöitä  oppivat varmasti!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti