torstai 27. toukokuuta 2021

Pitkästä aikaa teen taas päivityksen tänne blogiini. Vuosi on mennyt jättimäistä digiloikkaa ottaessa.
Melkein jouluun saakka sain pitää livekursseja ja sitten siirryttiin etäkursseihin. Yllättävän mukavasti kurssilaiset suhtautuivat pakon sanelemaan etäkurssiin. Montakaan ei jäänyt tulematta mukaan. Mutta minulla työmäärä lisääntyi huimasti, kun aloin tehdä videoita eri aiheista, mitä kurssilaisille opetin. 

Ompelin siis kustakin mallista uuden mallin ja kuvasin kaikki vaiheet. Sitten alkoi suurin työ eli editointi. Onneksi meidän koneella (iMac) on hyvä ja selkeä editointiohjelma imovie, jota opin vihdoin käyttämään. Kiitos siitä kuuluu 3 aikuiselle lapselleni, joita vuorotellen manguin tulemaan teamvieweriin. Teamviewer on siis sellainen ohjelma jolla toinen ihminen riippumatta sijainnista voi "ottaa" tietokoneen ruudun "käsiinsä" ja näyttää mitä pitää milloinkin tehdä. Sitkeän harjoittelun tuloksena, opin editoimaan videoita. Eli siis leikkasin, tein siirrokset, lisäsin tekstiä tai puhetta tai musiikkia, lyhensin videoita tai nopeutin niitä ja poistin ääntä (esim. ompelukoneen). Aikaa siinä kului, niin että 10 minuutin videon tekemiseen saattoi hyvinkin mennä päivä tai kaksi. Opin myös lataamaan videot omalle Youtube-kanavalleni: Tilkkuja Sannan tapaan. Suurimman osan videoista laitoin niin että ne ovat piilotettuja, ja näytän niitä sitten vain omilla kursseillani. En siis jaa niitä kurssien yhteydessä, etteivät ne lähde kiertämään ympäriinsä. Tämä on työtäni ja hankin elantoni kurssien pitämisellä.

Keväällä aloitin myös ihan pelkkien etäkurssien pitämisen. Wellamo-opiston kursseja tuli ensin 4 ryhmää, koska suosio oli suuri. Mäntyharjun opistolla oli ensin kurssi johon tuli 2 ryhmää ja sitten vielä kolmas kurssi, johon tuli 3 ryhmää. Viimeinen etäkurssi oli 19.5.
Nyt olenkin sitten täysipäiväisesti valmistellut Mäntyharjun kesäkurssin ohjelmistoa.
(Vielä mahtuu mukaan sinnekin)

Vanajaveden opiston kesäkurssi siirtyi kesäkuulta elokuulle ja paikkakin muuttui Lautsiasta Petäykseen.
Se on 16.-20.8.2021
Petäys on Hattulan Tyrvännössä upeassa niemessä oleva kurssikeskus. Kannattaa googlettaa Petäys.
Siellä on ohjelmassa mm. kuvan pehmokissa ja 2 vetoketjun penaali ja monilokeroinen laukku (kuvassa Hollolan kurssilaisten laukkuja) ja tietysti useita blokkimalleja ja muuta mukavaa.
Sen voi ottaa todella loman kannalta, koska paikka on niin upea. Siellä on saunat ja uintimahdollisuusdet jne.

Sitten löytyy vielä ihan uusi kurssi Kouvolan opiston sivuilta elokuulta
Eli se on 23.-27.8.2021
Siellä on osittain sama ohjelma kuin Mäntyharjulla, mutta erojakin on

Tule ihmeessä mukaan kurssille. Kaikilla kursseilla noudatetaan tarkasti viranomaismääräyksiä terveysturvallisuuden kanssa!
Nähdään!
 

2 kommenttia:

  1. Kiitos että ahkeroit meille tilkkujen harrastajille aina innostavia ja mielenkiintoisia kursseja tilanteiden mukaan 🥰

    VastaaPoista